Stuur deze pagina door naar een vriend of vriendin


 

 

PDF E-mail Print

Juli 2010: Mariëtte - Eten

Eten

Volgende week heb ik een verjaardag. Ik zie er nu al tegenop. Al die vrolijke mensen, al het eten, het masker dat ik op moet doen... Ik vind het zo naar om te zien dat iedereen ergens van geniet, maar dat ik het gevoel heb dat ik er van een afstandje naar kijk en alleen maar ‘zin’ heb om naar huis te gaan.

Ook ben ik bang dat ik te veel ga eten, ik heb boulimia en anderen mogen dat niet merken. Maar met al dat eten op tafel kan het zo lastig zijn er vanaf te blijven en als ik eenmaal begin, kan ik soms niet meer stoppen. En zeker als ik me naar voel, kan ik alleen maar aan eten denken en wordt het nog lastiger om ervan af te blijven. Het liefst zou ik willen afzeggen, maar dat kan ik ook weer niet maken.

Helaas is de verjaardag niet het enige waar ik tegenop zie. Ik heb nergens zin in. En als ik al ergens zin in heb, valt het altijd tegen. Daarom heb ik besloten nergens meer naar uit te kijken, dan kan het alleen maar meevallen. Het nadeel is echter wel dat ik daardoor helemaal niks heb om zin in te hebben. Maar als ik er wel zin in heb, valt het tegen en wordt het zo vervelend dat ik er maar beter niet naar uit kan kijken. Het is allemaal zo dubbel….

Mariëtte - 22 jaar - Studente
3x diagnose depressie/eetstoornis
Op 13-jarige leeftijd, 15-jarige leeftijd en 20-jarige leeftijd
Nu depressievrij

Verhalen

Nanda
Nanda

Linda
Linda

Stan
Stan

Jolanda
Jolanda

Ozlem
Ozlem

Mariëtte
Mariëtte

Jack
Jack

Bert
Bert

Nicole
Nicole

Daniëlle
Daniëlle