Stuur deze pagina door naar een vriend of vriendin


 

 

PDF E-mail Print

Mei 2010: Arja - Leven vanuit de nullijn

Leven vanuit de nullijn

Wat kun je nog doen als alles je teveel is? Als al je energie op is? Als alles gedoemd is te mislukken en nog geen twee procent oplevert van wat je erin investeert? Als je hoofd zo vol zit dat je alles vergeet, zelfs God? Wat voor keus (‘vrije wil’) heb je dan nog?

Ik had niets meer in de hand, was overgeleverd aan de grillige spelingen van het lot, dat zich volledig tegen me leek te hebben gekeerd. Mij restte niets dan me overgeven. Aan dat lot, aan God, mijn laatste ‘vrije keus’. Hij had gewonnen, ik was dood. Ik vroeg Hem om vergeving dat ik Hem vergeten had, en vergaf Hem al Zijn wreedheid..

En warempel... er viel iets van me af... Vervuld van liefde voor God werd alles licht, helder en leeg en de donkere zware last van angsten, zorgen, (waan)ideeën werd verdreven. Al het  ‘weten’ uit het verleden was ik vergeten: ik werd gewetenloos (schuldenvrij).
Bevrijd en gezuiverd kwam ik terug bij mijn basis, de dood, stilte.... Die ‘onmeetbare leegte’, het ‘nulpunt-energieveld’, point zero waarover de kwantumfysica spreekt. Dat niets, en gelijk alles. Die eenheid, warme bron van ware, eeuwige liefde, waarvan ik ver was afgedwaald. 

Op die nullijn brandt die nieuwe levensvonk niet te snel op, ik blijf in het midden. Ik laat het vuur tussen mij en God niet weer uitdoven.
Eerst was ik te moe om aan God te denken, nu om aan iets/iemand anders te denken. En het lijkt wel of Hij nu voor mij denkt en alles vanzelf gaat. Ik heb zowaar soms geluk nu.

Arja - 45 jaar - Moeder
Borderline
Eigenlijk al vanaf 1995, in 2003 volledig ingestort.

 

Verhalen

Nanda
Nanda

Linda
Linda

Stan
Stan

Jolanda
Jolanda

Ozlem
Ozlem

Mariëtte
Mariëtte

Jack
Jack

Bert
Bert

Nicole
Nicole

Daniëlle
Daniëlle