Stuur deze pagina door naar een vriend of vriendin


 

 

PDF E-mail Print

November 2011: Willeke - Confrontatie

Met alleen medicatie kwam ik er niet, het was een middel om mij geestelijk wat tot rust te brengen, maar het had geen genezende werking. Daarom besloot ik naar een psycholoog te gaan. Volgens de psycholoog was cognitieve gedragstherapie één van de beste behandelingen voor mensen met angst- en paniekstoornissen.

De cognitieve gedragstherapie bestond uit het opzoeken van en het confronteren met het probleem. Dus bijvoorbeeld de plek waar je in paniek raakt. Door het op te zoeken en de confrontatie aan te gaan wist ik langzamerhand mijn paniekaanvallen onder controle te houden. Wel in een opbouwende fase. Ik denk zelf dat de samenwerking van medicatie en gedragstherapie voor mij een goede ondersteuning is geweest.

Het was heel moeilijk om een behandeling als gedragstherapie te volgen. Want je wordt constant geconfronteerd met de dingen waar je angstig (van) word. Meerdere keren raakte ik in paniek als ik bezig was met een behandeling en meerdere malen kreeg ik het gevoel dat het niet werkte. Ik heb heel wat moeten doorstaan om tot het gevoel te komen van: Ja ik kan het, doorzetten en dan lukt het me! Achteraf heb ik dus een heel goed gevoel over deze vorm van therapie en zal ik deze ook weer toepassen op momenten dat het weer wat minder zal gaan.
Niet iedereen gebruikt medicatie maar ik zat in zo’n diep dal dat ik er alleen, zonder hulp, niet uit kon komen, daarom heb ik gekozen voor medicatie.


Willeke
26
Werkend
Op dit moment geen ernstige depressie meer
Begonnen eind 2004 tot heden.

Verhalen

Nanda
Nanda

Linda
Linda

Stan
Stan

Jolanda
Jolanda

Ozlem
Ozlem

Mariëtte
Mariëtte

Jack
Jack

Bert
Bert

Nicole
Nicole

Daniëlle
Daniëlle