Stuur deze pagina door naar een vriend of vriendin


 

 

PDF E-mail Print

Oktober 2010: Willeke - Tussen de oren

Tussen de oren

Dat angst tussen de oren zit is heel makkelijk gezegd. Vaak zijn het de mensen die heel nuchter in het leven staan die er zo over denken. Of die het nooit van dichtbij hebben meegemaakt. Soms dacht ik het zelf ook, het zit (deels) tussen de oren, maar als ik dan een paar dagen geen medicijnen slikte, kreeg ik afkickverschijnselen. Zit het dan tussen je oren…?

Zelf slik ik sinds 2005 het middel paroxetine, een antidepressivum. Voor ‘zo nodig’ heb ik altijd bromazepam bij me, dit is een kalmeringstablet. Toen ik de medicatie net ging gebruiken, had ik niet het gevoel dat het werkte. Ik moest om mezelf rustig te  houden drie keer per dag bromazepam slikken. Na ruim een week merkte ik dat de medicatie hielp. Ik begon wat rustiger te worden en ik kon weer wat helderder denken.

Eigenlijk gebruik ik de kalmeringstabletten al anderhalf jaar niet meer, maar de gedachte dat ik ze bij me hebt geeft mij al rust. Paroxetine gebruik ik nog steeds, ik wil dat pas gaan afbouwen als ik mezelf voor 200% goed en zeker voel. Het zou ook kunnen dat ik deze medicatie mijn hele leven moet slikken, maar als mij dat helpt en het nodige zelfvertrouwen geeft, heb ik daar absoluut geen probleem mee.

Willeke – 25 jaar - Werkend
Op dit moment geen ernstige depressie meer
Begonnen eind 2004 tot heden
 

Verhalen

Nanda
Nanda

Linda
Linda

Stan
Stan

Jolanda
Jolanda

Ozlem
Ozlem

Mariëtte
Mariëtte

Jack
Jack

Bert
Bert

Nicole
Nicole

Daniëlle
Daniëlle